Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölandskroppkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är riktiga kroppkakor på rå potatis

Ingredienser

Instruktioner

Skala och riv den råa potatisen. Lägg den rivna potatisen allt eftersom den rivs i ett durkslag som placeras t.ex. i en skål. Häll bort vattnet som bildas men tag vara på den stärkelse som lägger sig på botten i skålen. Jag brukar pressa ut vattnet med handduk. Riv eller pressa även den kokta potatisen. Blanda sedan den råa och den kokta potatisen med stärkelsen, vetemjöl och salt. Skär fläsket i små tärningar. Blanda fläsk, hakad lök och stött kryddpeppar. Forma potatis smeten till bollar, c:a 12 st. gör en fördjupning i varje boll och fyll med 1-2 msk av fläskblandningen. Rulla in fyllningen och platta till. Koka 20 -25 min tills dom flyter upp. När dom kommit upp till ytan är dom klara. LYCKA TILL, du kommer inte bli besviken!

Kommentarer (2)

  • mopeden 8 oktober 2008

    Tack för receptet, min mormor lagade förr alltid ölandskroppkakor, världens godaste,har letat efter just det receptet. kram.

  • nyckelmor 5 januari 2011

    Hej - ska bli spännande men jag undrar om jag kan använda potatis som jag rev igår- den har blivit alldeles svart. Den har stått i rostfritt kärl under handduk

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.