Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtbaguetter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrika bröd som passar på buffébordet eller när som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37º. Häll lite av vattnet i bunken och rör tills all jäst har lösts upp. Tillsätt resten av vattnet och salt. Blanda ner kryddorna i degspadet. Rör i nästan allt vetemjöl i omgångar och arbeta degen smidig, 5-10 minuter. Tillsätt mer mjöl vid behov. Täck med en bakduk och låt jäsa i 30 minuter. Ta upp degen och dela den i fyra bitar. Forma bitarna till fyra längder, utan att knåda degen. Vrid längderna som en spiral och lägg dom på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Skär några djupa snitt på snedden med en vass kniv. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Pensla med ljummet vatten. Dekorera med örter. Grädda i 250º i ca 8 minuter. Sänk värmen till 200º och grädda i ytterligare ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Tips! Den höga värmen i ugnen ger en fin knaprig yta. När du sänker värmen gräddas brödet utan att brännas

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • BarbroNelson 19 januari 2012

    Jättegoda!!! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.