Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtgriljerad påskkalkon

 
Skriv ut

Påskbuffé då är detta perfekt och gott att bjuda på...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en ugnsfast form och lägg i kalkonbröstet.
  2. Blanda samman örthacket med ströbröd, olja och kryddor. Fördela på kalkonbröstets ovansida. Lägg tomatkvisten bredvid och sätt in i ugnen ca 30 min, tills kalkonen blivit genomvarm. Lägg folie på efter en stund så att inte örterna bränns.
  3. Tvätta potatisen och koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Halvera dem. Skär ner savoykålen i strimlor och koka dem i grädde, smaksatt med senapsfrö och kryddor.
  4. Vänd till sist ner potatisen och servera till det örttäckta kalkonbröstet med de syrliga, ugnsbakade tomaterna till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.