Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Örtpanerad Spättafilé

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En god fiskrätt som passar lika bra på helgen som vardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vänd spättafiléerna först i uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd, örter, salt och peppar. Låt paneringen torka ca 5 min.
  2. Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. lägg i fisken när det är ljusgult och har slutat att skumma. Stek i omgångar, ca 2-3 minuter på varje sida.
  3. Ansa och skölj och skär champinjonerna i tunna skivor. Fräs dem i olja i en kastrull tills all vätska kokat in. Skaka samman vatten och mjöl och häll ner i kastrullen. tillsätt grädden och låt såsen koka ca 5 minuter. smaka av med soja, citronsaft, salt och peppar.
  4. Servera fisken med potatis eller ris och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.