- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En god fiskrätt som passar lika bra på helgen som vardag.
Instruktioner
- Vänd spättafiléerna först i uppvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd, örter, salt och peppar. Låt paneringen torka ca 5 min.
- Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna. lägg i fisken när det är ljusgult och har slutat att skumma.
Stek i omgångar, ca 2-3 minuter på varje sida.
- Ansa och skölj och skär champinjonerna i tunna skivor. Fräs dem i olja i en kastrull tills all vätska kokat in.
Skaka samman vatten och mjöl och häll ner i kastrullen. tillsätt grädden och låt såsen koka ca 5 minuter. smaka av med soja, citronsaft, salt och peppar.
- Servera fisken med potatis eller ris och haricots verts.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar