I denna cheesecake skapar päron och kardemumma en underbar smaksensation. Låt gärna bakverket stå ett par timmar i kylen innan det serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och vatten, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
- Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda ca 15 minuter.
- Låt päronen rinna av väl. Rör samman philadelphiaost, crème fraiche, florsocker, kardemumma och päronsaft.
- Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Dela päronen i bitar och tillsätt dem i smeten.
- Häll päronfyllningen i pajskalet och grädda 30-40 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Den ska inte vara lös men röra sig lite när du puttar på formen.
- Strö över lite farinsocker när cheesecaken ska serveras. Dekorera med bär och crème fraiche.
Publicerat den
4 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt undberbar kaka! Mixade Creme Fraiche med Lemon Curd till.