Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Päroncheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

I denna cheesecake skapar päron och kardemumma en underbar smaksensation. Låt gärna bakverket stå ett par timmar i kylen innan det serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda smör i bitar, mjöl, socker, vaniljsocker och vatten, för hand eller i en matberedare med kniven isatt. Arbeta ihop ingredienserna till en deg.
  2. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter, och tryck ut degen i formen. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda ca 15 minuter.
  3. Låt päronen rinna av väl. Rör samman philadelphiaost, crème fraiche, florsocker, kardemumma och päronsaft.
  4. Rör ner äggen, ett i taget, i smeten. Dela päronen i bitar och tillsätt dem i smeten.
  5. Häll päronfyllningen i pajskalet och grädda 30-40 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Den ska inte vara lös men röra sig lite när du puttar på formen.
  6. Strö över lite farinsocker när cheesecaken ska serveras. Dekorera med bär och crème fraiche.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Rose19 30 maj 2012

    Helt undberbar kaka! Mixade Creme Fraiche med Lemon Curd till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.