Härligt krämig hallon/rabarber och päroncheesecake på krispig citronkexbotten. Kan det bli godare?
Instruktioner
- Krossa citronwaffersen till ganska fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en rätt så grov degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
- Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter varje tillsatt ägg.
- Blanda gelatinpulver och ½ dl av saften i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med kokande vatten och rör om tills allt gelatinet är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
- Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av saften och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
- Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
- Blanda gelatinpulver och saft som ovan. Lös upp gelatinet som ovan och låt det halvstelna i kylskåp, ca 15 min.
- Täck den stelnade fyllningen med färska eller frysta hallon och fördela gelatinglasyren över bären. Ställ in cheesecaken i kylskåpet och låt stå tills glasyren stelnat helt.
- Ät och njut!
Publicerat den
8 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar