Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Swedish Rhapsody Cheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Härligt krämig hallon/rabarber och päroncheesecake på krispig citronkexbotten. Kan det bli godare?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa citronwaffersen till ganska fina smulor i en matberedare. Tillsätt flytande margarin och mixa till en rätt så grov degmassa. Tryck ut degmassan i en springform, 26 cm i diameter. Ställ in formen i frysen medan du gör fyllningen.
  2. Vispa färskost och socker fluffig och smidig med elvisp. Tillsätt äggen, ett åt gången, vispa kraftigt ca 1 min efter varje tillsatt ägg.
  3. Blanda gelatinpulver och ½ dl av saften i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla ca 5 min. Sätt muggen i en kastrull med kokande vatten och rör om tills allt gelatinet är upplöst. Ställ muggen åt sidan.
  4. Tillsätt kesella och vaniljsocker i ostsmeten och vispa tills allt är väl blandat. Häll i resten av saften och rör om. Häll försiktigt i gelatinblandningen under fortsatt vispning på låg hastighet.
  5. Ta ut formen från frysen och häll fyllningen över den frysta kexbottnen. Låt kakan stå kallt i kylskåp över natten.
  6. Blanda gelatinpulver och saft som ovan. Lös upp gelatinet som ovan och låt det halvstelna i kylskåp, ca 15 min.
  7. Täck den stelnade fyllningen med färska eller frysta hallon och fördela gelatinglasyren över bären. Ställ in cheesecaken i kylskåpet och låt stå tills glasyren stelnat helt.
  8. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.