Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

New York cheesecake med blåbär

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Leila Lindholms recept på cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sätt på ugnen på 200*. Smält smöret. 2. Krossa kexen i mixer och rör i det smälta smöret. 3. Packa blandningen hårt i en form med löstagbar botten. Grädda botten i 10 min och låt den svalna. 4. Blanda socker, maizena och vaniljsocker i en skål. Häll i kvarg och färskost och vispa kraftigt med elvisp. 5. Höj tempraturen i ugnen till 225*. Tillsätt äggen och vispa väl. Häll i grädden lite i taget under vispning. 6. Smält chokladen i ett vattenbad och rör ner i smeten. 7. Fyll smeten över kakbotten och strö över bären på toppen. Grädda kakan i ca 30 min. Man kan täcka den med aluminiumfolie när den fått gyllene färg för att den inte ska bli bränd. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i ca 30 min. 8. Låt Cheesecaken stå i kyl över natten eller i ca 6-8 timmar, för att den ska sätta sig och bli lättare att skära upp i snygga bitar.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • BagarenMartin 13 mars 2008

    Testa receptet!

  • gusronte 31 december 2008

    Ska testa imorgon som nyårsefterrätt!

  • Maithai 20 april 2009

    Har bakat den nu och ser framemot att smaka den imorgon:) Verkar supergod. Hur många personer räcker den till? Skall eventuellt ha den på min dotters namncermoni.

  • lillakockan 25 april 2010

    Den här cheesecaken är galet god! Liknar verkligen dem man kan köpa i NYC.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.