Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärongräddtårta

 
  • Serverar: 12-16 portioner
Skriv ut

En luftig gräddtårta efter klassiskt recept fylls med päron och bär och blir fin med gelétak. Och om tårtan läggs ihop dagen före servering blir den ännu godare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en 24 cm-form med löstagbar kant.
  2. Vispa ägg och socker riktigt luftigt ca 5 minuter. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ned det under omrörning. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan, låt den kallna och klyv den i tre bottnar.
  3. Vispa grädden och skär päronen i tunna skivor. Ta undan snygga päronskivor till dekoren. Lägg resten på första bottnen och droppa över päronkonjak. Bred på vispgrädde, lägg på nästa tårtbotten och lägg bären ovanpå den. Bred på grädde och lägg den sista tårtbottnen överst.
  4. Bred grädde runt kanten och spritsa ev resten av grädden på sidorna. Lägg päronskivor över tårtan och sätt in den i kylen.
  5. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Ta upp och smält dem i varmt päronspad. Tillsätt ev päronkonjak och grön hushållsfärg, låt blandningen kallna och börja bli lätt simmig innan den öses över päronen på tårtan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.