En läcker pärondessert
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°-175°
- Smält smöret och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjöl och bakpulver, och rör ner det i äggsmeten omväxlande med grädde och det smälta smöret.
- Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Tryck ner päronklyftorna.
- Ställ formen i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 175°.
Grädda kakan 35-40 minuter tills den nästan är klar.
- Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull under tiden.
Värm under försiktig omrörning tills massan tjocknar, utan att den får koka.
- Bred glasyren över kakan, ställ tillbaka den i ugnen och grädda ytterligare 10-15 minuter tills allt har fin färg och kakan känns torr.
- Låt kakan kallna något i sin form innan den lossas från kanten.
- Njut!
Publicerat den
28 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt God