Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pärontryffel

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Riktigt goda tryfflar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden. Rör om.
  2. Rör ner smöret. Tillsätt päronkonjaken. Häll i en bunke och låt stelna minst tre timmar i rumstemperatur.
  3. Forma små kulor, som väger ca 10 g, med hjälp av två små skedar och händerna. Ställ kallt två timmar.
  4. Smält den mörka chokladen i mikron eller över vattenbad. Häll den på ett fat. Rulla tryffeln i chokladen med hjälp av två små skedar. Lägg på bakplåtspapper efter hand.
  5. Smält den vita chokladen i mikro eller i vattenbad. Ringla den över tryffeln. Ställ kallt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.