Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paprikarulader som i Bari

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

God som bufférätt. Gärna med italiensk touch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på högsta värme. Skölj och torka paprikorna och lägg dem hela på en plåt. Låt stå i den heta ugnen, ca 25 minuter eller tills paprikorna är mjuka och skalet brunt och blåsigt. Vänd dem en gång så att de blir jämt rostade. Lägg dem i en tjock plastpåse, tillslut den och låt den ligga 10 minuter (där igenom lossnar skalen ännu mer och kan dras av lättare).
  2. Skala paprikorna medans de ännu är varma men svala nog att hantera. Skär dem mitt itu på längden. Ta bort stjälkar och kärnor med spara en del av skyn.
  3. Blanda brödsmulor/ströbröd med övriga ingredienser och tillsätt endast så mycket olja och lite paparikasky att blandningen håller ihop.
  4. Lägg 1 msk av fyllningen på varje paprikahalva och rulla ihop dem. Lägg ruladerna bredvid varandra på ett fat och servera dem kalla.
  5. Variation på fyllning: Blanda 1 1/4 dl olivolja med 6-8 msk nyrostade brödsmulor och tillsätt följande (alltsammans hackat); 2 msk rostade pinjenötter, 2 msk sultanrussin, 24 urkärnade svarta oliver, 2 sardellfiléer, 2 msk kapris och 2 msk persilja. Krydda med salt och peppar.
  6. Ruladerna kan också serveras varma. Sätt ugnen på 200 grader, lägg ruladerna i en lätt oljad, eldfast form och grädda dem 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.