God som bufférätt. Gärna med italiensk touch.
Instruktioner
- Sätt ugnen på högsta värme. Skölj och torka paprikorna och lägg dem hela på en plåt. Låt stå i den heta ugnen, ca 25 minuter eller tills paprikorna är mjuka och skalet brunt och blåsigt. Vänd dem en gång så att de blir jämt rostade. Lägg dem i en tjock plastpåse, tillslut den och låt den ligga 10 minuter (där igenom lossnar skalen ännu mer och kan dras av lättare).
- Skala paprikorna medans de ännu är varma men svala nog att hantera. Skär dem mitt itu på längden. Ta bort stjälkar och kärnor med spara en del av skyn.
- Blanda brödsmulor/ströbröd med övriga ingredienser och tillsätt endast så mycket olja och lite paparikasky att blandningen håller ihop.
- Lägg 1 msk av fyllningen på varje paprikahalva och rulla ihop dem. Lägg ruladerna bredvid varandra på ett fat och servera dem kalla.
- Variation på fyllning: Blanda 1 1/4 dl olivolja med 6-8 msk nyrostade brödsmulor och tillsätt följande (alltsammans hackat); 2 msk rostade pinjenötter, 2 msk sultanrussin, 24 urkärnade svarta oliver, 2 sardellfiléer, 2 msk kapris och 2 msk persilja. Krydda med salt och peppar.
- Ruladerna kan också serveras varma. Sätt ugnen på 200 grader, lägg ruladerna i en lätt oljad, eldfast form och grädda dem 15-20 minuter.
Publicerat den
30 mars 2008
Skriv kommentar