Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Parisersmörgås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

God och fin "burgare" som passar utmärkt till puben eller liknande

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att hacka lök och rödbetorna fint. Blanda sedan ned lök, rödbetor, kapris, äggulor och kryddorna i färsen. Rör bara tills allt är ordentligt blandat. Dela upp färsen i fyra lika stora delar och forma biffarna.
  2. Skär bort kanterna på brödbitarna och stek dom i smör i en het panna, men bara på ena sidan. När brödet fått en knaprig yta så lägger du brödet på biffarna med steksidan mot köttet.
  3. Stek sedan biffarna i smör i samma panna. Börja steka på köttsidan 2-3 minuter och sedan på brödsidan ca 1 minut.
  4. Biffarna ska vara lättstekta, ungefär som en halstrad råbiff. Stek till sist äggen, men bara på ena sidan, och placera ett på varje biffsmörgås. Serveras omedelbart och gärna tillsammans med en sval öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.