Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisscones

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Snabbgjorda scones som är allra godast när de är nybakade. Med lite potatis i degen så blir de mer matiga och lite saftigare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Nyp ihop det med smöret. Tillsätt pressad potatis och mjölk och blanda ihop allt till en kladdig deg.
  3. Rulla ut degen till en längd på mjölat bakbord. Dela den i 8 delar och rulla dem till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  4. Pensla dem med vatten och strö över sesamfrön. Grädda bröden mitt i ugnen i 14-15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.