Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatisscones

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Att använda potatisrester i sconesdegen gör att de blir extra saftiga, skorpan blir frasig och konsistensen luftig. De är utmärkta kuvertbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Lägg de torra ingredienserna i en matberedare och blanda väl.
  3. Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela det i mjölblandningen.
  4. Blanda den pressade potatisen med yoghurt och ägg i en liten skål. Häll ner blandningen i matberedaren och kör tills en mjuk degboll bildas.
  5. Ta upp degen på en lätt mjölad bänk och platta ut den till en 1 cm tjock rektangel. Dela degplattan i 8 fyrkanter med en vass kniv. Lägg dem med mellanrum på den klädda plåten. Grädda bröden gyllene i ugnen ca 15 minuter. Låt sconesbröden svalna i ca 5 minuter på pappret på ett galler. Servera dem ljumma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.