Att använda potatisrester i sconesdegen gör att de blir extra saftiga, skorpan blir frasig och konsistensen luftig. De är utmärkta kuvertbröd.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
- Lägg de torra ingredienserna i en matberedare och blanda väl.
- Tillsätt matfettet skuret i bitar och finfördela det i mjölblandningen.
- Blanda den pressade potatisen med yoghurt och ägg i en liten skål. Häll ner blandningen i matberedaren och kör tills en mjuk degboll bildas.
- Ta upp degen på en lätt mjölad bänk och platta ut den till en 1 cm tjock rektangel. Dela degplattan i 8 fyrkanter med en vass kniv. Lägg dem med mellanrum på den klädda plåten. Grädda bröden gyllene i ugnen ca 15 minuter. Låt sconesbröden svalna i ca 5 minuter på pappret på ett galler. Servera dem ljumma.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar