Portionspajer som man kan ha till förätt, vickning eller buffé.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den liggai kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Kavla ut degen. Kläd 4-6 portionsformar eller en pajform, ca 20 cm i diameter.
- Grädda i ugnen, ca 15 minuter.
- Skala räkorna. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs svamp och selleri i smör i en kastrull, ca 10 minuter på svag värme. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om. Tillsätt tomatpuré och grädde. Låt koka ca 5 minuter.
- Tillsätt räkorna. Värm utan att koka. Häll den varma stuvningen i pajskalet.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
27 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar