- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Goda rallarkakor utan surdeg.
Instruktioner
- Blanda ut jästen i det 37-gradiga vattnet.
- Klicka i det rumsvarma margarinet.
Tillsätt saltet och kummin.
Tillsätt slutligen de bägge mjölsorterna men spara ca 2 dl till utbakningen.
- Låt jäsa ca 1 timme.
- Knåda degen smidig på bakbordet.
- Kavla ut degen till en lång tunn platta ca 1/2 cm tjock.
- Tag sedan ut med ett runt mått som är ca 12 cm i diameter 15 kakor.
- Lägg på bakplåtsklädda eller smorda plåtar att jäsa 30 minuter.
- Grädda 225 grader varm ugn ca 15-20 minuter.
- Dela kakorna mitt itu genom att först skära eller klippa dem runt kanten och sedan försiktigt dela dem.
- Lägg sedan kakornapå varandra att kallna så de håller sig platta.
- .
Publicerat den
26 februari 2009
Skriv kommentar