Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rarbarber och pistagestubbe

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Om du kan få tag på rabarberarom, så går det lika bra med koncentrerad rabarbersaft.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd mjöl och bakpulver i äggsmeten. Smaksätt med rabarberarom eller konc. saft. Häll smeten i långpannan och grädda bottnen i 5-7 minuter. Låt bottnen avsvalna i långpannan under en kall bakplåt.
  3. Pistagesmörkräm: Rör smör, florsocker och äggula mjukt och krämigt. Smaksätt med pistagearomen till önskad smakstyrka. Pistagearom finns att köpa på Borgeby Kryddgård. Smörkrämen blir extra smarrig om du rör lite hackade pistagenötter också.
  4. Bred ut smörkrämen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan. Låt gärna rulltårtan stå kallt i kyl eller frys innan du skär i den skivor.
  5. Mums för den söta tanden!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.