Om du kan få tag på rabarberarom, så går det lika bra med koncentrerad rabarbersaft.
Instruktioner
- Värm ugnen till 225 grader.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd mjöl och bakpulver i äggsmeten. Smaksätt med rabarberarom eller konc. saft. Häll smeten i långpannan och grädda bottnen i 5-7 minuter. Låt bottnen avsvalna i långpannan under en kall bakplåt.
- Pistagesmörkräm:
Rör smör, florsocker och äggula mjukt och krämigt. Smaksätt med pistagearomen till önskad smakstyrka. Pistagearom finns att köpa på Borgeby Kryddgård. Smörkrämen blir extra smarrig om du rör lite hackade pistagenötter också.
- Bred ut smörkrämen på rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan. Låt gärna rulltårtan stå kallt i kyl eller frys innan du skär i den skivor.
- Mums för den söta tanden!
Publicerat den
15 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar