Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsren

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 5 timmar
Skriv ut

Om man jagar och har tillgång till "konstiga bitar" av vilt, eller som vi av ren, så kan man behöva idéer för sega partier som revben och liknande. Detta inspirerat av boef bourgogne, den klassiska franska grytan...

Ingredienser

Instruktioner

Dela på revbensbitarna i skilda ben. Fräs dem i smör i en gryta eller stekpanna. Ställ åt sidan. Fräs sedan rotfrukter och lökar i lagom stora bitar. Pudra över mjöl. Senast nu ska allt placeras i en rymlig gjutjärnsgryta eller liknande. Lägg tillbaka kött och benbitarna, inklusive köttspad. Häll över vinet. Gärna ett fylligt och gott vin, även om det inte behöver vara jättedyrt. Späd med buljong. Lägg i örterna i ett knippe. Koka upp på spisen. Lägg på lock och ställ in i ugnen i 150 grader. Låt stå minst fyra timmar och badda. Servera med t.ex ris.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.