En saftig och hållbar kaka.
Instruktioner
- Ugn 150º.
- Lägg russinen i en skål och häll över rom. Låt det stå och svälla några timmar.
- Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
- Hacka mandel och choklad. Rör ner det i smeten. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Rör till sist ner russinen. Häll smeten i smord och bröad form ca 1 1/2 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme eller tills kakan har fin färg och känns torr.
- Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp och får kallna. Låt kakan ligga och mogna några dagar. Går att frysa.
- Tips!
Glasera eventuellt kakan med florsocker+vatten, röda cocktailbär och några citronmelissblad.
Publicerat den
4 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar