Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussinkaka

 
Skriv ut

En saftig och hållbar kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150º.
  2. Lägg russinen i en skål och häll över rom. Låt det stå och svälla några timmar.
  3. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
  4. Hacka mandel och choklad. Rör ner det i smeten. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Rör till sist ner russinen. Häll smeten i smord och bröad form ca 1 1/2 liter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme eller tills kakan har fin färg och känns torr.
  6. Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp och får kallna. Låt kakan ligga och mogna några dagar. Går att frysa.
  7. Tips! Glasera eventuellt kakan med florsocker+vatten, röda cocktailbär och några citronmelissblad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.