Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Romrussinkaka med romtopping

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Rom, russin och choklad förenas i en alldeles underbar kaka. Kakan är luftig men samtidigt saftig av rom och kesella med vaniljsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Låt 2/3 av korinter och 1/3 rom ligga i en skål att dra under tiden som kakan Förbereds. Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i kesellan.. Blanda den smälta chokladen med äggkräm och romkorinter.
  2. Sikta i vetemjöl och blanda till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med lästagbar kant, 24 cm i diameter, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
  3. Prova med en sticka att kakan inte är kladdig. Ta ut och låt kallna. Blanda resterande korinter och rom till topping.
  4. Häll toppingen på kakan före servering. Servera gärna med en klick grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.