Rom, russin och choklad förenas i en alldeles underbar kaka.
Kakan är luftig men samtidigt saftig av rom och kesella med vaniljsmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Låt 2/3 av korinter och 1/3 rom ligga i en skål att dra under tiden som kakan Förbereds.
Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt. Vänd i kesellan.. Blanda den smälta chokladen med äggkräm och romkorinter.
- Sikta i vetemjöl och blanda till en jämn smet.
Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med lästagbar kant, 24 cm i diameter, häll i smeten och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
- Prova med en sticka att kakan inte är kladdig.
Ta ut och låt kallna.
Blanda resterande korinter och rom till topping.
- Häll toppingen på kakan före servering.
Servera gärna med en klick grädde.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar