Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och romrussinkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Ljuvlig vuxenkaka med mycket smak av både rom och choklad. Serveras med vispad grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg russinen i en sil och spola dem med ljummet vatten. Lägg dem sedan i en skål, häll över rom, blanda runt, plasta över och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
  3. Smörj och bröa en kakform. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda ihop kakao, mjöl och bakpulver. Rör snabbt ned det i smeten, omväxlande med yoghurten. Rör till sist ner russinen.
  4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan vila en stund i formen. Stjälp upp och låt kallna.
  5. Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Tillsätt smöret i bitar och rör till en jämn glasyr. Bred glasyren över kakan.
  6. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.