Ljuvlig vuxenkaka med mycket smak av både rom och choklad.
Serveras med vispad grädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg russinen i en sil och spola dem med ljummet vatten. Lägg dem sedan i en skål, häll över rom, blanda runt, plasta över och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Smörj och bröa en kakform. Rör smör och socker pösigt.
Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda ihop kakao, mjöl och bakpulver. Rör snabbt ned det i smeten, omväxlande med yoghurten. Rör till sist ner russinen.
- Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter i mitten av ugnen. Låt kakan vila en stund i formen. Stjälp upp och låt kallna.
- Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Tillsätt smöret i bitar och rör till en jämn glasyr.
Bred glasyren över kakan.
- Servera med vispad grädde.
Publicerat den
12 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar