Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosé och äppelbiffar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Goda biffar med en ljuvligt god sås. Hittade detta i vintras i någon tidning och nu har jag återfunnit det och det smakade lika bra nu.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda grädde, ströbröd, ägg, salt och peppar. Låt svälla 10 min. Skala och riv äpplena grovt. Stöt rosépepparen i en mortel. Blanda ner äpple och rosépeppar i äggsmeten. Arbeta in färsen till en smidig smet.
  2. Forma små biffar med vattensköljda händer. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 6-8 min. Vänd efter halva tiden.
  3. Sås: Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Dra från värmen och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk, smula ner buljongen. Låt såsen koka upp. Koka under omrörning ca 5 min. Smaka av med rosépeppar, salt och vitpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.