Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotfruktsjansson

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Blanda gärna rotfrukter i Jansson, det ger mer smak. Tänk på att rotfrukterna har lite längre tillagningstid än potatisen, så skär dem gärna i lite tunnare strimlor än potatisen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg.
  2. Skala potatis, kålrot och morötter och skär i tunna strimlor.
  3. Varva potatis, rotfrukter, lök och ansjovis i en ugnsfast form.
  4. Droppa över lite ansjovisspad och häll på grädden. Strö på ströbrödet och klicka över smör.
  5. Grädda i mitten av ugnen tills potatis och rotfrukter känns mjuka och gratängen har fin färg, 45.50 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.