Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rotsaksråraka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

174 kalorier per portion Ett annat sätt att tillaga rotsaker är att göra en råraka av dem. Välj rotsaker efter smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisarna och rotsakerna. Riv dem på grova sidan av rivjärnet. Skala löken och riv den på rivjärn. Blanda alltsammans i en bunke, salta och peppra.
  2. Hetta upp smör och olja i en teflonpanna och stek en råraka i taget på medelstark värme.
  3. Använd en träsked och platta ut kakan så att den blir tunn och krispig. Vänd försiktigt och stek på andra sidan.
  4. Låt dem rinna av och servera direkt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Anemona35 7 februari 2011

    Väldigt god blandning! Stekte i lite mer smör så de blev riktigt frasiga, alla åt med god aptit. Serverades med bacon, efter förslag här i forumet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.