Jättesött alternativ till lussekatter!
Instruktioner
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk och låt det bli fingervarmt, 37°. Stöt saffran med 1 tsk socker, blanda ner i degvätskan.
- Smula jästen i en bunke och häll över den ljumma vätskan. Tillsätt kesella, sirap, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Strö över mjöl och jäs under duk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
- Ta upp och knåda degen lätt, kavla ut till ca 1 cm på mjölat bakbord. Ta ut hjärtan med pepparkaksmått, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. (Om du vill ha russin i bullarna, stick ner dem nu). Låt jäsa under duk 20-25 min.
- Grädda mitt i ugnen 5-6 min. Pensla de varma bullarna med smör och doppa dem i socker.
Publicerat den
22 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Viktväktar värde per bulle är 3 poäng! ;-)
Jättegoda!