Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegoda skorpor som passar hela året runt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg, socker och saffran pösigt. Vispa ner rumsvarmt smör i blandningen. Hacka nötterna. Blanda med mjöl och bakpulver. Blanda mjölblandnigen med smeten. Dela degen i tre delar. (Den är kladdig) Forma till tre längder på väl smord plåt.
  2. Grädda i 200 grader i 15 min.
  3. Låt svalna några minuter. Skär sedan längderna i ca 1 cm tjocka bitar på diagonalen.
  4. Baka skorporna i ytterligare 5 min och låt dom svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • peakvist 16 december 2016

    Jag bytte ut hasselnötter mot mandel då jag inte hade nötter hemma och la till 100 gr mörk choklad för att få de mer kakaktiga, det gjorde inte dem sämre :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.