Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransostkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Enkelt, mumsigt och ganska så nyttigt! Passar fint efter soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka mandel i den grovlek du vill ha, jag kan gilla när det blir lite att bita i.
  2. Vispa socker och ägg. Vispa även ner saffran (som du kan ha mortlat tillsammans med lite socker först för att det lättare ska sprida sig i kaksmeten), salt och mjöl. Rör ner keso och hackad mandel.
  3. Häll den lösa smeten i en smord ugnsfast form.
  4. Grädda i ugnen i 55-65 minuter i 175 grader.
  5. Servera med vaniljglass eller grädde och gärna lite bär. Jag brukar värma upp lite frusna hallon, men man tar såklart de bär man själv tycker bäst om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.