Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Salladsbröd

 
Skriv ut

Degen är ganska lös till det här brödet. När den jäst färdigt skall den inte knådas utan bara stjälpas upp på ett bakbord och skäras upp till bröd som gräddas direkt. På Blåhammaren smaksätter man brödet med parmesanost och sambal oelek, men det kan givetvis bakas med neutral smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda vatten, salt, jäst och olja samt eventuellt smaksättningen i en bunke. Tillsätt vetemjöl lite i taget och arbeta degen tills det blir en smidig, rätt lös deg som släpper från kanterna.
  2. Häll degen i en väl oljad långpanna. Strö över mjöl och låt den jäsa övertäckt med en bakduk 4-5 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Stjälp upp degen på ett väl mjölat bakbord. Degen är mycket lös och kladdig men det skall den vara.
  4. Skär degen till 6-8 avlånga bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper.
  5. Bröden ska inte jäsa en gång till.
  6. Grädda ca 10 min tills brödet fått färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.