Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Savojkåls- och morotsragu

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräsig kål passar till mycket- fisk och kyckling, som topping på en soppa eller grönt pålägg på en macka. 112 kalorier per portion 7 g fett 3 g protein 9 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Plocka bort de yttersta bladen på savojen och skär bort rotstocken, strimla kålen, skölj den ordentligt under rinnande vatten. Koka strimlorna hastigt i lättsaltat vatten, kyl kålen i kallt vatten för att avstanna kokningen, låt rinna av väl.
  2. Skala och hacka löken, skala och grovriv moroten. Fräs löken i oljan i en kastrull 2 minuter utan att den får färg. Tillsätt kål och morot och låt fräsa 2 minuter. Smaksätt med smör, vinäger, salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.