Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skärgårdslimpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Ett riktigt hälsobröd!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda samman degen och häll i 2 smorda-bröade avlånga brödformar. Grädda ca 1.5 timme. Lossa kanterna med en kniv och stjälp ur dem, låt svalna under duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Cheesecakelover 2 maj 2009

    Hej! Det står inte vilken temperatur ugnen ska ha! Inte heller hur mycket formarna ska rymma, 1,5 eller 2 liter...? En sak att nämna är att i detta receptet är det bästa att blanda alla torra ingredienser först och alla våta för sig och sedan blanda samman. Tycker man att det känns lite torrt när det är färdig blandat, så kan man hälla på ca några matskedar mjölk eller filmjölk så konsistensen blir lagom kladdig. Jag upptäckte för några månader sen att det går att baka bröd utan jäsning och knådning, det är så lätt att bara blanda. Så lätt att jag bakar allt bröd själv nu :-) Tips!: När ni mäter upp de torra ingredienserna så mät upp för ett par extra bröd, men lägg blandningen i plastpåsar (ett bröd/påse). Så slipper man ta fram alla mjölpåsar nästa gång igen! Jag ska nog testa detta recept när jag har handlat det som fattas. Gissa att ugnen kan vara på 175 - 200 grader, ca 50 - 60 minuter. Men eftersom det står 1,5 timme i receptet får jag testa mig fram. Det var allt:-) /Cheesecakelover

  • Cheesecakelover 2 maj 2009

    Tips2: Om man inte räkna att äta upp brödet inom två dagar är det bra att frysa in det. Blir som nygräddat om det tinas och värms på i micron.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.