Smörgåstårta med skaldjur.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader
- Fyllning: Smält smöret och rör i vetemjölet. Tillsätt grädden och fonden. Låt stuvningen koka ett par minuter under omrörning. Tillsätt räkor och crabsticks, smaka av med salt och peppar.
- Lägg en skiva landgångsbröd på plåt med bakpapper. Bred på hälften av fyllningen. Strö över hälften av osten och champinjonerna och lägg på en skiva bröd. Bred på resten av fyllningen, strö över ost och avsluta med den sista skivan bröd.
- Topping: Bred mjukost på ovansidan och runt kanterna på tårtan. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna fint. Blanda paprikahack med ströbröd och paprikapulver. Klä kanterna med blandningen. Tryck till med hjälp av händerna så att den fastnar. Strö över riven ost.
- Gratinera tårtan i mitten av ugnen ca 15 minuter. Garnera genast.
- Garnering: Lägg på räkor, crabsticks och skivat kokt ägg. Strö över timjan.
- Servera genast.
Publicerat den
13 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar