Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skaldjurslyx från ugnen

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smörgåstårta med skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader
  2. Fyllning: Smält smöret och rör i vetemjölet. Tillsätt grädden och fonden. Låt stuvningen koka ett par minuter under omrörning. Tillsätt räkor och crabsticks, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg en skiva landgångsbröd på plåt med bakpapper. Bred på hälften av fyllningen. Strö över hälften av osten och champinjonerna och lägg på en skiva bröd. Bred på resten av fyllningen, strö över ost och avsluta med den sista skivan bröd.
  4. Topping: Bred mjukost på ovansidan och runt kanterna på tårtan. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna fint. Blanda paprikahack med ströbröd och paprikapulver. Klä kanterna med blandningen. Tryck till med hjälp av händerna så att den fastnar. Strö över riven ost.
  5. Gratinera tårtan i mitten av ugnen ca 15 minuter. Garnera genast.
  6. Garnering: Lägg på räkor, crabsticks och skivat kokt ägg. Strö över timjan.
  7. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.