Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörbakade äppelsnoddar

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Lite mer krångel att göra än vanliga bullar men absolut värt det!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke och lös den i mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och ungefär hälften av mjölet. Blanda samman.
  2. Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa under duk i minst en timme, gärna mer.
  3. Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x50 cm. Bred på smörkrämen och riv över äpple och mandelmassa. Rulla samman, platta till rullen lite med kaveln. Skär i bitar och tvinna dem, vik in ändarna under och lägg bullarna i formar.
  4. Låt jäsa i ca 40 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.