Lite mer krångel att göra än vanliga bullar men absolut värt det!
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke och lös den i mjölken. Tillsätt socker, salt, ägg och ungefär hälften av mjölet. Blanda samman.
- Klicka i det riktigt mjuka smöret under omrörning. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg, låt jäsa under duk i minst en timme, gärna mer.
- Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x50 cm. Bred på smörkrämen och riv över äpple och mandelmassa. Rulla samman, platta till rullen lite med kaveln. Skär i bitar och tvinna dem, vik in ändarna under och lägg bullarna i formar.
- Låt jäsa i ca 40 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Publicerat den
31 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar