Glutenfritt!!!
Instruktioner
- Värm mjölen och kesellan fingervarm och häll vätskan över psylliumskalen i en degbunke. Rör om och låt skalen svälla i ca 10 minuter.
Smula ner jästen och rör om tills den är upplöst. Klicka ner matfettet och tillsätt därefter socker och salt. Rör om.
- Blanda ner mjölblandningen tillsammans med hjorthornssaltet. Arbeta samman till en smidig och blank, men ganska lös deg. Låt degen vila i bunken uder bakduk i ca 30 minuter.
- Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen till en slät massa medan degen vilar.
- Ta upp degen på bakbord. Mjöla med den glutenfria mjölblandningen. Kavla ut degen knappt centimetertjock och ta med ett ringmått (gärna krusigt) ut rundlar, ca 8 cm i diameter. Lägg en klick fyllning mitt på varje och vik upp kanterna så att bullarna blir trekantiga. Nyp samman på toppen och lägg dem i bakformar av aluminium eller papper.
- Ställ bullarna att jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla de färdigjästa bullarna med lätt uppvispat ägg och grädda dem i mitten av ugnen i 5-6 minuter.
- Ska bullarna djupfrysas, garnera dem då de tinat och ska serveras. Blanda samman florsocker och vatten och ringla den annars över bullarna då de svalnat.
- Tips: Psylliumskal eller Husk finns att köpa i hälsokostbutik eller på apotek.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar