Smörknyten med smak av mandelmassa
Instruktioner
- Smula sönder jästen och lös upp den i den kalla mjölken. Tillsätt sockret och hälften av mjölet och rör om till en smidig deg.
- Skär det rumsvarma matfettet i bitar och rör ner den i lösa degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig och blank.
- Blanda samman fyllningen till en smidig massa.
- Tag upp degen på bakbord. Dela den i två delar och kavla ut varje del. Sporra ut fyrkanter och lägg en klick fyllning i mitten. Vik hörnen mot mitten och tryck till och lägg dem i folieformar eller pappersformar. Låt bröden jäsa till dubbel storlek under bakduk i 1½ timme
- Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 - 250 grader i 10 minuter.
- Glasera vid servering.
Publicerat den
26 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar