Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smörknyten

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Smörknyten med smak av mandelmassa

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen och lös upp den i den kalla mjölken. Tillsätt sockret och hälften av mjölet och rör om till en smidig deg.
  2. Skär det rumsvarma matfettet i bitar och rör ner den i lösa degen. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig och blank.
  3. Blanda samman fyllningen till en smidig massa.
  4. Tag upp degen på bakbord. Dela den i två delar och kavla ut varje del. Sporra ut fyrkanter och lägg en klick fyllning i mitten. Vik hörnen mot mitten och tryck till och lägg dem i folieformar eller pappersformar. Låt bröden jäsa till dubbel storlek under bakduk i 1½ timme
  5. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 - 250 grader i 10 minuter.
  6. Glasera vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.