Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Söndagskringlor

 
  • Serverar: 35 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Gott alternativ till bullar. Går bra att frysa och i det fallet ska man garnera först när de ska ätas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att lösa jästen i den kalla gräddmjölken.
  2. När det står gräddmjölk i ett recept brukar jag blanda grädde och mjölk och i detta fall tog jag 1 dl grädde och 3 dl mjölk.
  3. Tillsätt ägg och socker i mjölkblandningen. Blanda sen ner ca 10 dl av vetemjölet blandat med hjorthornssaltet och arbeta degen slät.
  4. Tillsätt därefter matfettet skuret i mindre bitar och sist det sparade vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd som skärs upp i ca 35 bitar,
  6. Forma bitarna till kringlor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa till dubbel storlek i ca 1-1½ timme. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Grädda de färdigjästa kringlorna i ca 10 minuter. Låt dem svalna övertäckta med en bakduk på galler.
  8. Pensla de kalla bullarna med lite smält smör och doppa dem i strösocker.
  9. OBS!! Ska de frysas så vänta med att garnera med smör och strösocker tills de ska ätas.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.