- Serverar: 35 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Gott alternativ till bullar.
Går bra att frysa och i det fallet ska man garnera först när de ska ätas.
Instruktioner
- Börja med att lösa jästen i den kalla gräddmjölken.
- När det står gräddmjölk i ett recept brukar jag blanda grädde och mjölk och i detta fall tog jag 1 dl grädde och 3 dl mjölk.
- Tillsätt ägg och socker i mjölkblandningen. Blanda sen ner ca 10 dl av vetemjölet blandat med hjorthornssaltet och arbeta degen slät.
- Tillsätt därefter matfettet skuret i mindre bitar och sist det sparade vetemjölet. Arbeta degen blank och smidig.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut den till en längd som skärs upp i ca 35 bitar,
- Forma bitarna till kringlor och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Låt dem jäsa till dubbel storlek i ca 1-1½ timme. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda de färdigjästa kringlorna i ca 10 minuter. Låt dem svalna övertäckta med en bakduk på galler.
- Pensla de kalla bullarna med lite smält smör och doppa dem i strösocker.
- OBS!! Ska de frysas så vänta med att garnera med smör och strösocker tills de ska ätas.
Publicerat den
1 juni 2009
Skriv kommentar