Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sötpotatisbullar

 
  • Serverar: 16-20 portioner
Skriv ut

De här djupt gyllene bullarna är, tack vare sötpotatisen, mycket saftiga och goda. Bröd som bakas med potatis har en lite längre hållbarhet än andra bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och dela sötpotatisen i småbitar. Lägg potatisbitarna i en kastrull och häll över mjölken, lägg på ett lock. Koka upp potatisen med mjölken. Sjud med locket på tills potatisen är mjuk, cirka 10 minuter.
  2. Lyft bort locket och låt mjölken koka in på svag värme. Se till att mjölken inte bränns vid. Koka samman tills bara hälften av mjölken återstår. Häll över potatis och mjölk i en skål och låt det svalna. Mosa potatisarna.
  3. Lös upp jästen i ½ dl ljummet vatten och blanda samman väl med potatiskoket.
  4. Rör ner lite mjöl i taget och bearbeta degen cirka 5 minuter. Först är degen lite kletig men den blir snabbt smidig och följsam. Degen ska vara fuktig men inte kladdig, som en vanlig bulldeg. Reglera med mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, cirka 1 timma.
  5. Knåda samman degen och dela den i 16-20 bitar. Forma till runda bullar. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg eller vatten och strö över pumpa- eller solrosfrön och flingsalt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.