Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Soppbullar

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

Nu på hösten görs det mycket goda soppor, här är ett recept på bullar som passar bra till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, olja, salt och socker. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget.
  2. Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 30-45 minuter.
  3. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Kavla ut degen till en platta 35 x 50 cm. Bred på lök-spenatfyllningen. Strö över osten. Rulla samman.
  4. Skär i 3-4 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  5. Grädda soppbullarna i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 225°. Låt svalna på galler. Soppbullarna serveras nygräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.