Nu på hösten görs det mycket goda soppor, här är ett recept på bullar som passar bra till.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, olja, salt och socker. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt ägget.
- Arbeta in mjölet, lite i sänder, tills degen släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk i 30-45 minuter.
- Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Kavla ut degen till en platta 35 x 50 cm. Bred på lök-spenatfyllningen. Strö över osten. Rulla samman.
- Skär i 3-4 cm breda bitar och ställ i formar. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
- Grädda soppbullarna i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter i 225°. Låt svalna på galler. Soppbullarna serveras nygräddade.
Publicerat den
25 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar