Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sorbet- och yoghurt-glassterrin

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Krämigt, läskande och gott i flersmak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. sorbet: Fodra en terrinform eller en avlång sockerkaksform som rymmer 2 liter med plastfolie.
  2. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5-10 minuter. Koka upp socker,glykos och vatten. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma lagen och rör om.
  3. Blanda hälften av lagen i hallonpurén och resten i mangopurén. Kör hallonsorbeten i glassmaskin först och täck bottnen på terrinformen med den. Ställ in formen i frysen.
  4. Vispa vaniljglassen krämig och lägg ett lager vaniljglass på hallonsrobeten och ställ i frysen. Kör mangosorbeten i glassmaskinen och fördela den över vaniljglassen. Ställ tillbaka formen i frysen.
  5. Vispa ihop björnbärspuré och florsocker. Vispa yoghurt och vaniljyoghurt. Kör glassen i glassmaskinen tills den är krämig och lägg på den som sista lagen i terrinformen. Ställ in formen i frysen och låt stå minst 5-6 timmar.
  6. Ta fram glassen ca 10 minuter innan den ska ätas. skär upp terrinen och servera med färska bär.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.