Krämigt, läskande och gott i flersmak!
Instruktioner
- sorbet:
Fodra en terrinform eller en avlång sockerkaksform som rymmer 2 liter med plastfolie.
- Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten 5-10 minuter.
Koka upp socker,glykos och vatten. Lyft upp gelatinet ur vattnet, lägg det i den varma lagen och rör om.
- Blanda hälften av lagen i hallonpurén och resten i mangopurén. Kör hallonsorbeten i glassmaskin först och täck bottnen på terrinformen med den. Ställ in formen i frysen.
- Vispa vaniljglassen krämig och lägg ett lager vaniljglass på hallonsrobeten och ställ i frysen. Kör mangosorbeten i glassmaskinen och fördela den över vaniljglassen.
Ställ tillbaka formen i frysen.
- Vispa ihop björnbärspuré och florsocker. Vispa yoghurt och vaniljyoghurt. Kör glassen i glassmaskinen tills den är krämig och lägg på den som sista lagen i terrinformen.
Ställ in formen i frysen och låt stå minst 5-6 timmar.
- Ta fram glassen ca 10 minuter innan den ska ätas.
skär upp terrinen och servera med färska bär.
Publicerat den
2 juli 2012
Skriv kommentar