Sätt ugnen på 275 gr.
Smöra en vid panna eller kastrull.
Skiva champinjonerna
Lägg den hackade löken och hälften av svampen i botten på en pannan.
Vik spättafiléerna på mitten och lägg fisken i ett lager över champinjonerna.
Lägg resten av champinjonerna över fisken
Droppa citronsaft över.
Fyll på med vinet. Koka upp och låt sjuda sakta under lock i ca 5 min.
Smörj ett ugnsäkert fat med smör och lyft varsamt de färdiga fiskfiléerna över till detta. Låt de champinjoner som ligger ovanpå följa med. Resten får blir kvar i pannan och koka med i såsen för att ge smak.
Täck fatet med smörat papper så fuktigheten bevaras i fisken.
Låt fiskbuljonen koka ihop kraftigt utan lock till aungefär 1/3 del av vätskan återstår.
Ta sedan pannan från värmen, strö över mjölet och vispa kraftigt.
Sätt tillbaka pannan på spisen och låt såsen sakta koka under omrörning.
Späd med 2 dl grädde och låt det koka till en ganska tjock sås.
Smaksätt med cayenpeppar och salt och ev några droppar vin.
Lyft pannan från värmen och vispa ner äggulan, rör sedan 1 msk smör.
Vispa den återstående grädden hårt och blanda ner den i såsen.
Ta lite hushållspapper och sug upp det spad som bildats kring filéerna på fatet. Häll såsen över fisken
Strö den rivna osten och gratinera i ca 5 min.
Servera med pressad potatis.
Säkert jättegott men jag tror inte att den tillhör kategorin billiga maträtter.
Inte kalorifattig heller.......