Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti m musslor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Går säkert lika bra med konserverade musslor till vardags?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas. Borsta eller skrapa musslorna rena under rinnande kallt vatten och dra bort skäggtömmarna. (Alt öppna musselburken)
  2. Täck botten av en stor kastrull med vinet, lägg i den hela vitlöksklyftan, persiljestjälkarna, svartpepparn och musslorna. Sjud på svag värme under lock tills musslorna öppnar sig, ca 5 minuter. Sila av och spara spadet. Låt musslorna ligga kvar i kastrullen.
  3. Skär tomaterna till tomatsåsen i små bitar. Värm oljan i en annan kastrull och lägg i den finhackade vitlöken och den hela chilin. Ta upp och kasta chilin när vitlöken börjar få färg. Häll i tomatbitar, salt och ca 1 dl av musselspadet och låt koka på medelhög värme utan lock i ca 15 minuter. Späd kontinuerligt med musselspadet, men låt inte såsen bli för tunn.
  4. Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av.
  5. Häll pastan i kastrullen med tomatsåsen. Blanda noga, smaka av och salta eventuellt. Det är viktigt med rätt sälta på den här rätten.
  6. Lägg upp pastan på fat och strö över den hackade persiljan. Toppa med musslorna och servera

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.