Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spaghetti puttanesca

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Väldigt gott och även barnvänligt! Om det finns ett barn i familj, uteslut eller ta ev. lite mindre salt eftersom sardiner och kapris redan är salta. Min 3-åring var förtjust i rätten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på paketet.
  2. Hacka sardellerna, löken och vitlöken. Fräs sardeller, vitlök, lök och lite persilja i olja i en kastrull.
  3. Rör runt med slev, sardellerna skall bli mosiga men löken ska inte ta färg. Häll i tomaterna, tomatpurén och späd med lite vatten.
  4. Blanda i basilikan och låt det koka upp. Tillsätt kapris och oliver, salt och peppar.
  5. Klipp över resten av persiljan och blanda ner såsen i den heta nykokta spaghettin.
  6. Servera med färskriven parmesan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.