Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spöktårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt till kalas eller halloween

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°. Rita upp konturerna av ett spöke på två bakplåtspapper.
  2. Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt florsockret och vispa ytterligare tre minuter. Vänd i riset.
  3. Bred ut smeten innanför konturerna av spökena. Grädda spöktårtan mitt i ugnen i 1 timme.
  4. Häll ananaskrosset i en sil och låt spadet rinna av. Vispa grädden och florsockret. Tillsätt ananaskrosset. Bred fyllningen på den ena av bottnarna. Lägg andra bottnen ovanpå.
  5. Vispa grädden till garneringen och bred på spöket. Klipp till ögon och mun av lakritsband eller liknande.
  6. Tänk på att inte lägga samman eller garnera spöktårtan förrän strax innan den ska ätas, så att marängen inte mjuknar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.