Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sukiyakilax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nyttigt och gott med smak från Japan

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär laxen i tärningar. Marinera dem i ½ dl av sukiyakisåsen. Vänd runt några gånger.
  3. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär champinjonerna i halvor. Skär haricots verts och salladslöken i mindre bitar.
  4. Hetta upp en stor stek- eller wokpanna med 1 msk olja. Stek laxen ca 4 min. Ta upp laxen på ett fat.
  5. Fräs morötter och champinjoner i 1 msk olja på hög värme ca 3 min. Tillsätt lök och haricots verts. Häll över resten av sukiyakisåsen. Låt koka ihop 1 min. Lägg i laxen och vänd runt försiktigt.
  6. Servera mad jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.