Kakorna bakas i muffinsplåt och lossas lätt med tunn kniv. Även aluminiumformar, t ex mazarinformar, kan användas.
Instruktioner
- Häll mjöl, potatismjöl och socker i en matberedare, tillsätt smöret i bitar och kör snabbt ihop till en deg. Ta upp degen och arbeta samman den. Dela degen i 12 lika stora bitar. Tryck ut degen i en muffinsplåt eller i mazarinformar av aluminium som rymmer ca 1 dl. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop samtliga ingedienser till fyllningen i en kastrull. Koka upp under vispning till en tjock kräm, dra kastrullen av värmen och kyl snabbt genom att ställa kastrullen i kallt vatten och fortsätt vispa.
- Fördela krämen i formarna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Ta ut och låt kallna. Hit kan förberedas dagen före.
- Garnering:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp saft och vatten i en liten kastrull. Lyft upp gelatinbladen och vispa ner dem i saften.Kyl och ställ kallt en stund tills saften fått samma konsistens som äggvita.
- Garnera under tiden bakelserna med jordgubbsskivor. Skeda över gelé och ställ kallt fram till servering.
- Går med fördel att frysas innan garnering för att tagas upp när de skall garneras.
Publicerat den
31 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar