Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaipaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

En variant av köttfärspaj med smaker som för en direkt till Asien.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Spara överbliven deg till galler. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
  3. Fyllning: Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Lägg i den hackade vitlöken och låt den bli gyllenbrun. Tillsätt skivade lökar och champinjoner och stek tills vätskan från champinjonerna ångat bort.
  4. Tillsätt köttfärs och bryn under omrörning tills färsen är smulig. Därefter tillsätts socker, soja, fisksås, limeblad, koriander och svartpeppar. Låt allt fräsa någon minut.
  5. Tillsätt kokosmjölk och broccolibuketterna. Låt det bli varmt och häll allt i det förgräddade pajskalet.
  6. Gör ett galler av överbliven pajdeg och lägg det över färsen.
  7. Pensla gallret med ett uppvispat ägg och grädda pajen i 225°C i 15-20 min mitt i ugnen tills pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.