En variant av köttfärspaj med smaker som för en direkt till Asien.
Instruktioner
- Pajdeg:
Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt kesella och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse i kylen ca 30 min.
- Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, ca 24 cm i diameter. Spara överbliven deg till galler. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
- Fyllning: Hetta upp oljan i en wok eller djup stekpanna. Lägg i den hackade vitlöken och låt den bli gyllenbrun. Tillsätt skivade lökar och champinjoner och stek tills vätskan från champinjonerna ångat bort.
- Tillsätt köttfärs och bryn under omrörning tills färsen är smulig. Därefter tillsätts socker, soja, fisksås, limeblad, koriander och svartpeppar. Låt allt fräsa någon minut.
- Tillsätt kokosmjölk och broccolibuketterna. Låt det bli varmt och häll allt i det förgräddade pajskalet.
- Gör ett galler av överbliven pajdeg och lägg det över färsen.
- Pensla gallret med ett uppvispat ägg och grädda pajen i 225°C i 15-20 min mitt i ugnen tills pajen fått fin färg.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar