Exotisk och annorlunda paj med ljuvliga smaker. Len kokos möter curry, ingefära och vitlök. Garanterat succé på tjej eller grabb kvällen eller när du vill överraska med något extra.
Instruktioner
- Stek kycklingfiléerna helt klara. Krydda dem med lite chilipeppar och salt. Skiva dem.
- Pajskalet:
Sätt ugnen på 225 grader. Rosta kokosen i en torr het stekpanna. Blanda mjöl, salt och kokos. Tillsätt smöret i tärningar och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 minuter. Grädda pajskalet i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Lägg lite folie över så skalet håller sig varm till serveringen
- Såsen:
Koka kokosmjölk, crème fraiche, currypasta, ingefära och vitlök några minuter. Blanda i limeskal och salt. Rör ut mjölet i vattnet. Vispa i redningen i såsen, koka upp och dra från värmen.
- Fyllningen:
Skär paprikorna i strimlor och dela bönor, sparris och majs på mitten. Hetta upp oljan i en wok. Stek grönsakerna några minuter tills de mjuknar. Lägg i kycklingen det sista Lägg allt i pajskalet och ringla över såsen. Strö över sesamfrön.
- Servera pajen nylagad och varm.
Publicerat den
30 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar