En underbart god paj med asiatiska smaker som görs i långpanna och räcker till många.
Glutenfri.
Instruktioner
- Nyp samman mjölmix, salt och smör till en smulig massa eller kör i en matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck eller kavla ut pajdegen så att den täcker bottnen och ca 3 cm höga kanter i en långpanna, 30x40 cm. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
- Skär kycklingköttet i små bitar. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Dela broccolin i små buketter. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Vispa samman kokosmjölk, grädde och ägg i en skål. Blanda ner sweet chili, salt och riven ost. Riv ner limeskal.
- Fördela hälften av fyllningen i det förgräddade pajskalet. Häll äggstanningen i pajskalet och fördela resten av fyllningen ovanpå. Grädda mitt i ugnen tills pajen har stelnat, ca 40 minuter.
- Skär pajen i portionsstora bitar. Garnera med strimlad purjolök, finhackad paprika och kokosflagor.
Publicerat den
10 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar