Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thaipaj med kyckling

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En underbart god paj med asiatiska smaker som görs i långpanna och räcker till många. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp samman mjölmix, salt och smör till en smulig massa eller kör i en matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck eller kavla ut pajdegen så att den täcker bottnen och ca 3 cm höga kanter i en långpanna, 30x40 cm. Nagga bottnen med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skär kycklingköttet i små bitar. Skölj, kärna ur och hacka paprikan. Dela broccolin i små buketter. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Vispa samman kokosmjölk, grädde och ägg i en skål. Blanda ner sweet chili, salt och riven ost. Riv ner limeskal.
  5. Fördela hälften av fyllningen i det förgräddade pajskalet. Häll äggstanningen i pajskalet och fördela resten av fyllningen ovanpå. Grädda mitt i ugnen tills pajen har stelnat, ca 40 minuter.
  6. Skär pajen i portionsstora bitar. Garnera med strimlad purjolök, finhackad paprika och kokosflagor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.