Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriv ut

Sååå gott! Har aldrig gjort dem själv men min kompis säger att de är jätte roliga att göra. Å så är det ju så goda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda allt i en kastrull med tjock botten. Låt koka på ganska hög värme utan lock till 140 grader (använd socker termometer), det tar ca 20 minuter.
  2. Häll upp massan på en väl inoljad marmorskiva, jag använde min ugnssten i granit och det fungerade bra.
  3. När den svalnat lite börja dra i massan. Dra och sträck och arbeta in luft. När den börjar stelna så dra ut till fingertjocka längder och klipp i bitar (olja in saxen). Låt karamellerna svalna åtskiljda från varandra.
  4. För de som inte har en marmorskiva eller ungsten så fick jag tips att prova på diskbänken eller en gammal laminerad bänkskiva. Olja dem innan ni häller på karamellen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gillsan 26 november 2008

    Tjong-kola är supergott,det har man ätit sen man va liten . du får en femma för detta recept.

  • Flurran 26 november 2008

    Jo dessa brukar jag göra till jul och de är sååå goda! Betyget blir 5 av mig med.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.