Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tomatbräserad vinterkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här rätten kommer ursprungligen från det ryska köket där vitkål är stapelvara vintertid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera kålhuvudet och skär bort stocken. Skär kålen i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kål och lök under omrörning ca 15 min.
  2. Tillsätt tomatpuré, salt, socker, pepparkorn och lagerblad. Fräs under omrörning ca 5 min.
  3. Tillsätt hälften av vattnet och bräsera under lock tills kålen är nätt och jämnt mjuk ca 15 min. Späd med mer vatten undan för undan.
  4. Ringla över vinäger och koka under omrörning 1-2 min.
  5. Servera med korv och senap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.