Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pizzasallad, grundrecept.

(14 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Storheten i denna sallad är enkelheten. Det finns många olika varianter av pizzasallad. Många recept innehåller vinäger men den pizzasallad som tillagas professionellt innehåller ättika. Ättikan och saltet är det som främst kommer att bearbeta vitkålen så att den blir mjuk och saftig. Sockret ska balansera upp ättikan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva vitkålen tunt. Enklast är att använda en hushållsberedare. Om det inte finns går det bra med en vass kniv eller en osthyvel. Ta ej med roten på vitkålen.
  2. Blanda ihop övriga ingredienser. Använd gärna färskmald svartpeppar.
  3. Häll blandningen över vitkålen, i en bunke. Blanda runt noga. Låt salladen stå minst några timmar och suga in, rör runt några gånger under tiden. För bästa resultat bör salladen helst göras en eller två dagar innan.
  4. Kryddningen är ungefärlig, pröva dig fram till vad du gillar bäst. Tips. Om du använder vinterkål som kan vara lite torrare än färsk vitkål. Häll på en skvätt vatten så blir salladen saftigare.

Liknande recept

Kommentarer (14)

  • lena4 22 mars 2009

    Har käkat denna idag. God smak men lite torr, jag gjorde dubbel sats med olja och ättika. Behövs nog lite vatten oxå. Det beror nog på kålen som du skrev. En 4:a i betyg av familjen. Lena

  • redd 10 juni 2009

    Ett tips till alla som gör vitkåls sallad, speciellt som inte tycker om fisk som jag ;) (eller kanske har någon i familjen som inte gör det) Köp och använd linfröolja till pizza sallad, det är förvisso dyrt (ca 75-100kr/liter) men med tanke på att det är nyttigare hur nyttigt det är (53% omega3, E-Vitamin, annat nyttigt fett etc) så är det ändå väldigt billigt. En varning ang. linfröolja, det har en viss smak av fisk, i pizza sallad går det bra eftersom vinäger/ättika slår ut den smaken men använder man den ren kan det vara ett problem.

  • HelenaWihk09 25 juli 2009

    Hej! Igår gjorde jag den här pizzasalladen och är supernöjd. Du får full pott.

  • Tingelingela 27 september 2009

    Detta recept föll inte riktigt mig i smaken... jag föredrar en "sötare" pizzasallad så som dom brukar servera på kinarestauranger. Men med massa mer socker, en till stor skvätt olja, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt så blev det kanongott!

  • Majainorr 1 oktober 2009

    Har testat några recept på pizzasallad och den här var bland de godaste. Hade vitkålen i durkslag och hällde kokande vatten över så den blev lite mera "slak". Hade också i lite konserverad paprika... Mums!

  • maria_wijk 9 oktober 2009

    En fundering, hur mycket salt rekommenderas till det grundreceptet?

  • maria_wijk 11 oktober 2009

    Så har vi då provat pizzasalladen efter att den legat och dragit i ett par dygn, hade kunnat varit lite mer sälta men överlag så blir vårat betyg mycket gott.

  • paulis311 2 februari 2010

    äntligen hittat ett receot som verkar vara som den sallad jag fick på en pizzeria när jag va lite, måste testa

  • matskoj 9 maj 2010

    Äntligen ett recept på pizzasallad som var bra. Tack så mycket =0)

  • Lillantess 24 augusti 2010

    Perfekt... Äntligen en pizzasallad som smakar pizzasallad. Med lite oregano över så blir den tip top

  • Gabbang 9 augusti 2011

    Jag kokade upp vatten i en stor kastrull och sänkte ner kålen i ett durkslag ett par minuter.... Sen rev jag en vitlök, kryddade med lite torkad oregano, samt pressade över saft från en halv lime. Salladen blev PERFEKT! :)

  • The_mama97mia 24 september 2011

    Toppen! Det är ättikan som gör det! Alla andra recept jag testat har jag haft vinäger i, men detta blir ju kanon. Jag vågar ha lite mer ättika i än i ditt recept, men smakar ju av beroende på mängd o styrka o kålsmak o sånt. Tack för ett kalasrecept! En klar femma!

  • The_mama97mia 14 oktober 2011

    Min favorit idag igen, jag utökar matolja och ättika, 1/2 dl av var. Flytande honung ist f socker, men liten mängd. Svartpeppar och salt efter smak, samt ngn typ av salladskrydda om jag har, annars oregano/basilika för att lyfta lite. Love it!

  • Satay 26 november 2011

    Ättikan! Det var den som var hela hemligheten! Det tackar jag så mycket för! Annars följde jag inte receptet för jag smakade först på vinigrätten och den hade inget sting alls och alldeles för söt så den gick i slasken. Inget socker, mer av resten, så blev den som vi ville ha den. Det finns väl lika många varianter som människor på den här salladen.... :-)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.